Skriv din fackbok, skriv om din sakkunskap - med respons

Beskrivning

Skriv din fackbok, skriv om din sakkunskap

Har du ett ämnesområde som du kan mycket om och som du känner att du vill dela med dig av? Det kanske till och med är ett ämne som du är rätt ensam om? En anledning till att man vill skriva en fackbok är att man tror att man vet och kan något som andra inte vet. Man vill dela med sig av det som är viktigt och roligt, ja det känns nästan som en plikt att berätta och informera om något som ligger en varmt om hjärtat. Och vad kan då vara bättre än att skriva en bok om sin expertis?

Men var beredd på att det tar tid. Det man inte tänker på är att det inte bara är att skriva ner det man vet. Räkna med att du måste göra ordentlig research, ta reda på vad som finns på marknaden, vad andra har skrivit. Det kan ta tid, men i slutändan kan en bra fackbok ge ringar på vattnet och hjälpa dig som författare att få nya kontakter, nya uppdrag och nya spännande nätverk. Ser man sig omkring finns det enorma mängder fackböcker. Många handlar om nästan samma ämnen, men vänder sig till olika mål- och läsargrupper, olika inriktningar.

Svårt? Nja... kanske ... men med hjälp av modulerna i kursen får du hjälp att ta fram och skriva om det som är unikt för just din bok. Det kommer att bli roligt!

Kursen består av sju moduler. Du kan börja kursen när du vill. I varje modul får du inlämningsuppgifter som du ska arbeta med.  Respons på texten är en stor del av kursen.

Kursplan

Modul 1:      
Första modulen är en av de viktigaste. Gör en självanalys. Vem är du? Vad kan du? Ligger ämnet i tiden? Vad är så speciellt med din bok? Vilka förväntningar har du? Hur mycket tid kan du lägga ned på skrivandet? Hinder? Bestäm din målgrupp. Gör en första innehållsförteckning, även om du får ändra senare.

Modul 2:      
Vad är syftet med boken? Målsättning. Vad vill du att läsaren ska lära sig, känna, tycka? Vad är din tes? Vad är den röda tråden?

Modul 3:      
Research, konkurrens, andra fackböcker, intervjuer, förhållningssätt, din författarröst.

Modul 4:      
Gör en struktur, en synopsis, ett skelett.  Själva skrivandet. Skrivprocessen. Dramaturgin? Hur bygger du upp argumenterandet kring tesen/huvudtanken?

Modul 5:      
Språkbehandling. Bilder.

Modul 6:      
Din författarplattform. Marknadsföring, PR

Modul 7:      
Redigering, utgivning.

Omfattning: Sju moduler med respons

Kurstyp: Självstudiekurs med respons

Antagning: Löpande

Kursavgift: 2500 kronor inkl moms

Kursledare: Jag som är din kursledare heter Louise Bonta. 
Jag är tidigare universitetsadjunkt, numera författare och diplomerad lektör

Kursavsnitt

 Välkommen till Skriv din fackbok, skriv om din sakkunskap
 Om kursledaren
 Modul 1 - Planering
 Modul 2 - Syfte och mål
 Modul 3 - Research
 Modul 4 - Skrivprocessen
 Modul 5 - Språkbehandling
 Modul 6 - Marknadsföring
 Modul 7 - Redigering och utgivning
 Support


minkurs.nu

 
 
 


Ett nätverk av fristående lärplattformar

E-post: info@yellowbits.se

Prästavägen 12
224 78 Lund